Artikelen

Start / Artikelen / Tuinpaviljoen - binnen, maar toch buiten

Tuinpaviljoen - binnen, maar toch buiten

Tuinpaviljoens zijn vaak zes- of achthoekig, maar wekken de indruk bijna rond te zijn. Vanwege de grote raampartijen is de locatie van het gebouw belangrijk, want hier staat het uitzicht centraal. De ramen zijn een centraal detail van de tuinpaviljoens. Met ramen in alle richtingen voelt het bijna alsof u buiten bent, ook al zit u in een huisje met zowel een dak als muren. Het grote verschil met buiten is dat u geen last heeft van regen, wind, kou en insecten.

Daarom is een tuinpaviljoen geschikt voor het hele jaar door, of u nu bescherming nodig heeft tegen neerslag of zon. Het is misschien wel het meest gebruikelijk om een tuinpaviljoen te kopen om het buitenseizoen te verlengen in gebieden waar het het grootste deel van het jaar te koud of vochtig is om buiten te zitten en te dineren of koffie te drinken. Het tuinpaviljoen zal het beste van twee werelden zijn: u bent midden in de natuur, maar tegelijkertijd op gepaste afstand.

In het tuinpaviljoen kunt u uitgebreid dineren of theekransjes houden, maar het is niet alleen een plek voor plechtige gelegenheden. Het tuinpaviljoen is een plek waar u heerlijk kunt genieten, van het daglicht kunt profiteren en met het gezin kunt zijn. Misschien wilt u wel gezelschapsspellen spelen of gewoon samenzijn.

Er zijn geen regels die bepalen hoe een huisje eruit moet zien om tuinpaviljoen genoemd te mogen worden, en hetzelfde geldt voor het interieur. Het meest gebruikelijk is misschien wel om een tafel in het midden te plaatsen en meubels langs de muren te vermijden, omdat u de ramen niet wilt verduisteren. Maar niets is verboden, de eigenaar beslist. Als u op zoek bent naar een ruimte met vaste regels en normen, dan is het tuinpaviljoen waarschijnlijk niets voor u. Dit is een huisje waarin u uw creativiteit de vrije loop kunt laten.

Sommigen combineren tuinpaviljoens met tuinkassen, omdat zowel mensen als planten van licht en warmte houden. Door naast een citrusboom met fruit te kunnen zitten, voelt het even alsof u zich in een tropisch klimaat bevindt, zelfs als het buiten het raam koud en regenachtig is.

Maar het tuinpaviljoen is niet alleen om in te zitten en naar buiten te kijken. Het moet ook een mooi huisje zijn om naar te kijken. Of u nu all-in gaat en voor ramen en deuren met spijlen gaat of kiest voor een meer discrete of moderne uitstraling. Ook materialen, kleuren en originele details zoals windwijzers of beugels kunnen gebruikt worden om een tuinpaviljoen te creëren dat bij u en uw tuin past.