Artikelen

Start / Artikelen / Diner in een tuinpaviljoen

Diner in een tuinpaviljoen

Een gedenkwaardig diner organiseren is een kunst. U kunt spectaculaire gerechten aanbieden, die nooit eerder door iemand zijn geserveerd of iets koken dat u al zo vaak heeft gemaakt dat u het recept tot in de perfectie heeft verfijnd. Maar eigenlijk is het vrijwel nooit het eten zelf dat een diner bijzonder maakt. In plaats daarvan is het alles eromheen dat het diner tot een belevenis maakt die u zich voor altijd zult herinneren. Het is het gezelschap en de omlijsting die de feestmaaltijd maakt.

Dit is waar het tuinpaviljoen zijn intrede maakt. Door een tuinpaviljoen aan te schaffen heeft u altijd een perfecte feestruimte voor diners. Dankzij de grote ramen wordt er licht en een aangename omgeving gecreëerd. Altijd dichtbij de natuur, maar u bent niet afhankelijk van het weer. Als u een tuinpaviljoen heeft, heeft u geen plan B nodig. Ongeacht of de zon schijnt en het buiten warm is, of dat het regent en hagelt, er hangt altijd een feestelijke sfeer in het tuinpaviljoen. Kweek kruiden in een aantal grote potten in het tuinpaviljoen. Ze ruiken heerlijk en maken het nóg gezelliger.

Als u de mogelijkheid heeft om een kleine keuken te plaatsen in het tuinpaviljoen, dan is dat erg handig wanneer u er trakteert op een diner. Het hoeft niet zo geavanceerd te zijn. Met een paar kookplaten en een oven komt u ver. Koop een kant-en-klaar kookeiland met gootsteen en een koelkast, en u bent nog beter uitgerust. Vergeet ook niet om een afzuigkap te plaatsen zodat de kookdampen niet blijven hangen. Een afzuigkap met koolstoffilter vereist geen ventilatiesysteem.

Maar u kunt ook grote diners organiseren in het tuinpaviljoen als u geen mogelijkheid heeft om een keuken te plaatsen en het eten daar te bereiden. Een draagbare kookplaat om het eten warm te houden kost een paar tientjes, maar eigenlijk is dat niet eens nodig. Als u gaat barbecueën dan doet u dat in de tuin of op het terras erbuiten, in het zicht van uw gasten. De overige bereiding van het eten kunt u in uw woonhuis doen en u brengt de gerechten vervolgens één voor één naar het tuinpaviljoen. Vraag indien nodig hulp aan uw dinergasten, de meeste mensen helpen graag.

Denk ook aan de verlichting. Als u niet wilt dat uw gezelschap ineens slaperig wordt zodra het buiten donker wordt, moet u zorgen voor verlichting zowel in als buiten het tuinpaviljoen, zodat de ruimtelijkheid die wordt ervaren wanneer u door de ramen naar buiten kijkt niet verloren gaat. Wees creatief met buitenverlichting, met onderbouwverlichting, lantaarns in bomen en tuinkaarsen op de grond.

Als u de mogelijkheid heeft om van tafel te gaan is dat natuurlijk een bonus. Een zithoek om lekker op te hangen na het eten zorgt voor een wat luchtigere sfeer. Als u geen plek heeft in het tuinpaviljoen, dan kan een veranda met buitenmeubels ook een alternatief zijn. En als u dan ook nog een infraroodlamp ophangt kunt u er het hele jaar door gebruik van maken.