Artikelen

Start / Artikelen / Speelhuisjes zetten aan tot creativiteit

Speelhuisjes zetten aan tot creativiteit

Een speelhuisje voor kinderen kan bestaan uit multiplex planken, maar dat betekent niet dat een speelhuisje eruit moet zien als een trieste stapel planken in uw tuin. Speelhuisjes kunnen en moeten er goed uitzien. Een huisje van Polhus ziet eruit en kan dienst doen als een echt huis, het is alleen een stuk kleiner.

Er zijn genoeg redenen om een speelhuisje voor de kinderen aan te schaffen. Kinderen spelen nu op een heel andere manier dan vroeger. Computers en telefoons hebben ervoor gezorgd dat mensen vaker en veel zitten, en dat geldt zeker ook voor kinderen die in grotere mate in het nu leven en het niet met vroeger kunnen vergelijken. Ze willen ook films kijken, gamen en communiceren op internet.

Dat hoeft niet verkeerd te zijn, ze groeien op in een veel meer gedigitaliseerde wereld dan wij. Het menselijk lichaam is echter niet veranderd. We moeten nog steeds bewegen, ons hele lichaam gebruiken en onze motoriek trainen. Hoe eerder we deze routines onder de knie hebben, hoe beter. Iemand die als kind een zittend leven leidt, loopt het risico ook zo te worden als volwassene, en dat is niet alleen zonde maar ook gevaarlijk. Daarom is het van het grootste belang dat kinderen de kans krijgen om buiten te spelen zonder thuiselektronica en nieuwe technologie, "zoals vroeger ".

Een speelhuisje bevordert de creativiteit van kinderen. Misschien lijkt het op het eerste gezicht een mini-huisje van 2-5 vierkante meter, maar voor hen is het een wereld van dromen. Een plek waar kinderen kunnen rondhangen en hun eigen realiteit kunnen creëren. In en buiten het speelhuisje gelden hun regels, en kunnen ze spelen op redelijke afstand van papa en mama.

Hier kunnen ze spelen en dingen bedenken op een manier die waarschijnlijk niet mogelijk is in een kinderkamer. Deze creativiteit komt hen hun hele leven ten goede, niet alleen wanneer ze zelf huiseigenaar worden, maar ook in het beroepsleven en bij het oplossen van problemen in elke denkbare situatie. Het speelhuisje lokt het kind weg van de tv en tablet. Het hoeft niet verkeerd te zijn om al op jonge leeftijd technische hulpmiddelen te gebruiken, maar geen enkel kind heeft meer schermtijd nodig.

Maak van het speelhuisje vanaf het begin een creatieve plek door de kinderen bij het proces te betrekken. Laat ze meedenken over het ontwerp en wanneer het bouwpakket van Polhus arriveert, kunnen de kinderen helpen bij het samenstellen van de onderdelen voor hun eigen speelhuisje. De bouwtijd zal waarschijnlijk langer zijn als u de kinderen erbij betrekt, maar het kan een herinnering voor het leven zijn voor het hele gezin. En een huisje dat kleiner is dan een auto heeft u toch zo in elkaar gezet.