Artikelen

Start / Artikelen / Verleng de levensduur van een speelhuisje

Verleng de levensduur van een speelhuisje

Alle ouders zijn het erover eens dat kinderen snel opgroeien. Plots zijn ze uit huis en hebben ze eigen gezinnen, terwijl de ouders zich afvragen hoe dat nu toch zo snel gegaan is. Want zelf zijn ze nauwelijks ouder geworden de afgelopen 20 jaar.

En dan kunt u zich afvragen of het zich loont om een speelhuisje voor de kinderen aan te schaffen. Het is een leuke plek voor spellen en fantasie, maar straks heeft u het huisje net opgezet en nog voordat de verf heeft kunnen drogen staat er ineens een monument voor kinderen die het huis uit zijn.

Nee hoor, zo erg is het niet. Het kan slim zijn om hieraan te denken bij het aanschaffen van een speelhuisje, maar om te beginnen kunnen misschien wel meer kinderen in het huisje spelen, als u er meer dan één heeft natuurlijk. Dan heeft uw gezin twee of drie keer zoveel plezier van het speelhuisje. Maar u kunt ook een speelhuisje kopen dat meerdere keren tijdens zijn levensduur gebruikt kan worden. Want ook al is een speelhuisje ontworpen voor kinderen, kan het ook prima dienst doen als gereedschapsberging, gebruikt worden voor de opslag van kussens van buitenmeubels, bloempotten en planten tijdens de winter, barbecuetoebehoren of iets heel anders. Als het hoog genoeg is voor tuingereedschap kun u ook deze daar opbergen, zelfs als het huisje een smalle deur heeft.

Als u kiest voor een groot model, dan kan het speelhuisje als gastenhuisje worden gebruikt, in ieder geval in de zomer. Door op die manier te denken en het huisje niet alleen als speelhuisje te zien, kan het het hele jaar door worden gebruikt en bovendien nog vele jaren nadat de kinderen uit huis zijn.

Als u hier heel zeker van wilt zijn kunt u een tuinhuisje kopen als speelhuisje. Zo'n huisje is wat groter en duurder, maar het kan de investering waard zijn aangezien een tuinhuisje makkelijk voor hele andere dingen gebruikt kan worden - als gastenkamer, werkplaats of hobbykamer. Misschien kan het zelfs dienst doen als kinderkamer als het kind in zijn of haar tienerjaren is en meer behoefte heeft aan tijd voor zichzelf en een eigen plekje.

Maar u kunt ook de andere richting opgaan en kiezen voor een klein huisje, dat vrij makkelijk verkocht of gedoneerd kan worden, en naar een andere gezin met kinderen kan gaan wanneer uw eigen kinderen te groot zijn. 

U kunt dus op verschillende manieren denken als het gaat om het kopen van een speelhuisje, dus neem uw tijd en denk goed erover na voordat u een beslissing neemt en een speelhuisje voor de kinderen (of het hele gezin) koopt.