Artikelen

Start / Artikelen / Orde en netheid met een tuinschuur

Orde en netheid met een tuinschuur

Het aanschaffen van een tuinschuur lijkt misschien de meest saaie aankoop die u kunt doen. Het is tenslotte geen bewoonbaar paviljoen, serre of Zweedse blokhut. Een tuinschuur bestaat uit vier muren en een dak. Misschien heeft het niet eens ramen.

Maar een tuinschuur is veel meer dan alleen een berging om dingen om dingen in op te slaan die u niet weg wilt gooien. Een tuinschuur is een kans om uw leven op orde te krijgen. We hebben allemaal wel eens rondgerend op zoek naar iets waarvan we weten dat we het hebben, alleen niet waar. Een nieuw exemplaar kopen alleen omdat u het oude niet kunt vinden is vervelend en soms zelfs niet mogelijk, maar het heeft ook geen zin om kostbare vrije tijd aan het zoeken ernaar te besteden.

Dit kunt u voorkomen door een tuinschuur op de best mogelijke manier in te richten. Met planken die de spullen in verschillende categorieën indelen, lades met duidelijke labels en wellicht een gereedschapswand waar elk gereedschap een eigen plek heeft en waar u meteen kunt zien of er iets ontbreekt of niet op zijn plek hangt.

En het maakt niet uit waar de tuinschuur voor dient, de problemen en het potentieel zijn hetzelfde, ongeacht of u een schuur heeft aangeschaft om tuingereedschap en tuinmeubilair in op te bergen of een hobby heeft waarvoor veel materiaal en gereedschap nodig is. Voor professionals zijn orde en netheid nóg belangrijker. Als u een timmerbedrijf, een autowerkplaats of een naaiatelier runt, kunt u niet steeds op zoek gaan naar het juiste gereedschap, of iets gebruiken dat minder goed is omdat u niets beters kunt vinden. Het helpt niet om veel duur speciaal gereedschap te kopen als u het niet kunt vinden. Om altijd het best mogelijke werk te kunnen leveren, moeten de juiste dingen op de juiste plek te vinden zijn.

De laatste jaren begrijpen steeds meer mensen dit. De boeken van de Japanse opruimadviseur Marie Kondo gaan als warme broodjes over de toonbank. Over het algemeen lijken zelfhulpboeken voor het vergroten van het zelfvertrouwen en het vinden van innerlijke vreugde te zijn vervangen door schoonmaken en opruimen. Dit is niet vreemd. Naast het feit dat controle in het leven tijd en energie bespaart, maakt het het veel leuker om specifieke plekken voor uw spullen te hebben en steeds weer te genieten van orde in huis. Het vermindert stress en vereenvoudigt het leven.

Er zijn twee soorten mensen. Zij die alles op orde hebben en zij die dat graag willen. Door de juiste soort schuur te kopen voor het leven dat u leidt, kunt u er gemakkelijk voor zorgen dat u tot de eerste categorie behoort.