Artikelen

Start / Artikelen / Een huisje voor de auto

Een huisje voor de auto

Een woonhuis is een huis om in te wonen, een speelhuisje is om in te spelen. Maar een garage is daarentegen is een huis voor auto's, of eventueel motorfietsen of grasmaaiers, maar in ieder geval vooral voor voertuigen en niet voor mensen.

Toch is het een goed idee om een garage of een carport aan te schaffen. Het zijn mensen die voor de auto's betalen en daarom is het belangrijk als ze goed onderhouden worden. Behalve wanneer de auto's worden gebruikt, verslijten ze het meest door buiten te staan. Auto's houden niet van sneeuw, regen, zon of natte bladeren. De lak wordt mat, het plaatstaal roest, het rubber droogt uit en de accu's raken leeg. Het minst van alles houden auto’s ervan om koud te worden gestart. Elke koude start slijt aan de motor, ook als het buiten niet erg koud is. Door de auto binnen of in ieder geval onder een afdak te plaatsen, verlengt u de levensduur.

Bovendien moet het niet onder stoelen of banken worden geschoven dat het ook voor de bestuurder comfortabel is. Als u de auto elke dag gebruikt, voor woon-werkverkeer en/of boodschappen doen en overige zaken, is het vervelend om een auto te hebben die of zo koud is als een vriezer of zo heet als een sauna. Met een dak boven de auto heeft u geen last van de invloeden van buitenaf.

Of u een dubbele houtstapelbouw garage met kantelpoort en raam nodig heeft of tevreden bent met een eenvoudige carport, is aan u. Alle varianten beschermen de auto, het hangt dus meer af van smaak, hoeveel interesse in auto's u heeft en misschien ook wel wat voor auto u heeft. Een andere mogelijkheid zijn gecombineerde ruimtes waarbij de parkeerplaats wordt gecombineerd met een tuinschuur voor de fiets of tuingereedschap.

Als u aan de auto wilt kunnen sleutelen, is de garage de aangewezen keuze, het liefst een grote en ruime zodat de muren niet op u afkomen. Een garage kan ook verwarmd worden, maar ook als u dat niet doet houdt de garage vocht buiten. Wanneer u de auto uitrijdt kan de garage gebruikt worden als werkplaats of hobbyruimte.

Een carport neemt minder ruimte in beslag, is makkelijker om in te parkeren, vult zich niet met uitlaatgassen en ook hier hoeft u geen ijs van de ruiten te krabben, ook al kruipt de temperatuur iets onder het vriespunt.

Een carport is goedkoper dan een garage, maar ook al kosten beide opties geld, dit betaalt zich zeker terug. De auto is vaak een van de duurste bezittingen die we hebben, en ook het bezit waar we de meeste tijd mee doorbrengen. Daarom kan het de moeite waard zijn om er extra zorg aan te besteden, wat een dak erboven biedt.