Artikelen

Start / Artikelen / Deur afstellen - hoe u onze deuren aanpast

Deur afstellen - hoe u onze deuren aanpast

Handleiding voor het verstellen van deuren

Het verstellen van deuren met behulp van het scharnier van de deur

Soms kan de deur klemmen, waardoor deze lastiger te sluiten is. Afhankelijk van waar de deur klemt, kunt u het scharnier van de deur gebruiken om deze te verstellen. 

U kunt de deur afstellen door deze uit de scharnieren te tillen door de deur te openen en het deurblad op te tillen. Vervolgens kunt u de scharnierbeugels, zowel in het deurblad als in het kozijn, vanaf het scharnier erin- en eruit draaien. Op deze manier kunt u zelf proberen wat het beste werkt door het deurblad een paar keer erop te hangen en er vanaf te tillen, terwijl u de scharnierbeugels aanpast. 


Voorbeeld

Als de deur klemt aan de voorkant, helemaal bovenaan het deurblad

Til het deurblad eraf. Draai het scharnier bovenaan het deurblad 2 slagen vast. Schroef het scharnier helemaal onderaan het deurblad 2 slagen los. Laat het scharnier in het midden zoals het is. Hang het deurblad weer in het kozijn en probeer of het geholpen heeft. 

Als er een opening is onderaan de voorkant van de deur, zodat deze ongelijk is bij het sluiten 

Til het deurblad op. Draai het scharnier aan de bovenzijde van het deurkozijn 2 slagen los. Schroef het scharnier aan de onderkant van het deurkozijn 2 slagen vast. Laat het scharnier in het midden zoals het is. Hang het deurblad terug in het deurkozijn en probeer of het heeft geholpen.


Het verstellen van de deur met behulp van het scharnier van de deur: 

Als het deurslot van de sauna niet goed sluit zodat de deur vanzelf opengaat of beweegt, ook al is deze gesloten, dan kunt u dit eenvoudig aanpassen.

Door de schroef die zich onder de vergrendelingsrol bevindt erin of eruit te draaien, stelt u in hoe ver de vergrendelingsrol in het deurblad naar buiten moet komen. Probeer het uit door een paar slagen per keer te draaien.